Motorka ako životný štýl

Rád by som sa týmto príspevkom podelil o svoj pohľad na motorkára ako živočíšny druh. 

Notoricky známe rozdelenia podľa druhu motorky, či podľa dĺžky výjazdov síce postačujú pre základné rozlíšenie, ale často hádžu do jedného vreca jazdcov s úplne odlišným srdcom motorkára. Čím dlhšie sa pohybujem vo svete jednej stopy, a čím viac sa rozširujú naše rady, tým viac som presvedčený, že byť motorkár nie je koníček, ale životný štýl. Každý má svoj dôvod, prečo motorka. Niekto si splnil sen, niekomu to dopĺňa image, iný na to proste len má, alebo sa nechal nadchnúť kamarátmi. Tak či tak, väčšina majiteľov motorky sa na prvý či druhý pokus trafí do štýlu motorky, ktorá mu vyhovuje. 

Tu ale dochádzame k bodu, kedy práve na základe druhu motorky človeka podvedome zaradia. Poznám však jogurťákov, ktorí na svojom žihadle precestovali neskutočné diaľky a nie vždy po dokonalom asfalte. Nebolo to o zaľahnutí na nádrž a otočení plynu na doraz. Poznám aj skútristov, čo majú najazdených toľko kilometrov, že by im to mohol nejeden turista závidieť. Naproti tomu nie je nič neobvyklé, že hrdý majiteľ cestného endura, či choppera najazdí za rok ledva 1000 km, nech už z akýchkoľvek dôvodov. K motorke, bez ohľadu na druh patrí aj srdce. Preto rád zdvihnem ruku na pozdrav, keď stretnem chlapíka na malom skútri, ktorý ho každodenne používa na dochádzanie do práce. Neodradí ho pár mrakov, trocha vody, silný vietor, ani ranná zima. 

Motorka je návyková záležitosť. Buď ťa dostane, alebo nie. Keď sa ti raz dostane do krvného obehu, nie je podstatné na čom jazdíš, jednoducho ovplyvní a zmení tvoj život. Ak máš to šťastie, že pre túto tvoju slabosť našli pochopenie aj ľudia, na ktorých ti záleží, čakajú ťa neskutočné chvíle strávené v sedle. 

Demo